PulseGuard

Hekwerkdetectie PulseGuard van B&G Hekwerk

PulseGuard detectiesysteem

Het PulseGuard hekwerkdetectie systeem bestaat uit horizontaal geplaatste stroomdraden boven en achter het hekwerk. Bij aanraking geven ze een korte en hevige elektrische schok die niet schadelijk is voor mens en dier. Worden de draden doorknipt of gesaboteerd dan genereert de PulseGuard een alarmsignaal. Het ‘slimme’ systeem herkent het verschil tussen personen en weersinvloeden en zal dan ook geen melding afgeven mocht het door weersinvloeden getriggerd worden.

Geschikt voor meerdere hekwerken

Het systeem heeft vrijwel geen onderhoud nodig wat resulteert in lage onderhoudskosten. De totale lengte van de stroomdraden zijn uit te breiden tot een maximum lengte van 10 kilometer. Het afschriksysteem is zeer geschikt voor onder andere hekwerken, draaipoorten en schuifpoorten. Tussen iedere 10 meter stroomdraad wordt een waarschuwingsbord geplaatst. Dit is een afschrikkende maatregel, maar ook informatief voor personen die geen kwaad in de zin hebben. Het systeem is TÜV gekeurd en voldoet aan de Europese NEN-Norm.

Voordelen van PulseGuard:

  • Geen ongewenste alarmmeldingen door omgevings- of weersinvloeden
  • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
  • Lage onderhoudskosten
  • Modulair uit te breiden

Hoog- en laagspanning

Tijdens bijvoorbeeld openingsuren is het mogelijk om het systeem om te schakelen naar laagspanning. De schrikdraad hindert dan niet tijdens werkzaamheden terwijl de detectiefunctie gehandhaafd blijft.

Het systeem heeft vrijwel geen onderhoud nodig wat resulteert in lage onderhoudskosten. De totale lengte van de stroomdraden is uit te breiden tot een maximum lengte van 10 kilometer. Het afschriksysteem is zeer geschikt voor onder andere hekwerken, draaipoorten en schuifpoorten. Tussen iedere 10 meter stroomdraad wordt een waarschuwingsbord geplaatst. Dit is een afschrikkende maatregel, maar ook informatief voor personen die geen kwaad in de zin hebben. Het systeem is TÜV gekeurd en voldoet aan de Europese NEN-Norm.