HOUD
ZORGEN
BUITEN
Welkom bij B&G Hekwerk
12 September 2017

Floor Biel, Manager R&D/ Engineering van B&G Hekwerk, is de ontwikkelaar van de A-Liner. Deze zomer bestaat dit product van B&G alweer 12,5 jaar. Daar staan we samen met Floor bij stil.

Floor, weet je nog hoe toentertijd, nu 12,5 jaar geleden, de ontwikkeling van de A-Liner tot stand kwam?
Als het nu al 12,5 jaar bestaat is de ontwikkeling van het product 14 jaar geleden gestart. Dat we nu 12,5 jaar een aluminium poort in ons assortiment hebben, is te danken aan de toenmalige directie die er mogelijkheden in zag,

Was het meteen een succes?

De doelstelling was toen en nu nog altijd: betere producten tegen een marktconforme prijs. Vandaar dat we direct voor bijvoorbeeld een luxe uitstraling gingen en kozen voor afgeschermde wielen in verband met sneeuw- en ijsvorming in de wielkast.
Eigenlijk waren we op dat moment onze tijd ver vooruit en merkten we dat de markt er nog niet klaar voor leek, wat ervoor zorgde dat de A-Liner in het begin geen groot succes was. Zoals we allemaal weten, is dat in de loop van de afgelopen 12,5 jaar wel bijgetrokken.

Is dit ook het product waarop je als ontwikkelaar het meest trots bent?

Natuurlijk ben ik trots op de ontwikkeling van de A-Liner, maar ook op de andere producten die ik mag ontwikkelen voor B&G. Ik vind het altijd een blijk van erkenning wanneer men door mij ontwikkelde producten of gespotte trends volgt. En dat zijn er toch stiekem al wat in de afgelopen 32 jaar.

Welke ontwikkeling heeft de A-Liner in al die jaren doorgemaakt?

In eerste instantie leverden we de poort in delen. Dat bleek qua montage minder te werken, waardoor we gedwongen werden een ‘ Plug & Play model’ te ontwikkelen in verschillende standaard afmetingen. Dit zorgde uiteindelijk voor een unieke propositie in Europa, waarbij we een poort binnen 1 uur werkend op een fundatie konden plaatsen. Daarnaast is er in de loop der jaren veel aandacht geweest voor verbeteringen van de aandrijving, waarmee we nog steeds de snelste schuifpoort in Europa kunnen leveren die aan de Europese wetgeving voldoet.

Kijkend naar het verleden, hoe zie je de toekomst? Welke ontwikkelingen staan er zoal op stapel?

De trend van de laatste jaren, met name vanwege de financiële crisis, was de integrale kostprijsreductie. Reductie in kosten van productie EN montage.

Deze trend heeft wel een aantal nieuwe ideeën opgeleverd voor de toekomst, waaraan we ‘as we speak’ aan het werken zijn. Houd ons in de gaten!

Vragen? Wij nemen direct contact met u op Direct contact
Uitgebreid nalezen? Vraag onze brochure aan! Gratis brochure aanvragen