HOUD
ZORGEN
BUITEN
Welkom bij B&G Hekwerk
20 October 2016

De beste terreinbeveiliging door goede samenwerking

Voor het nieuwe fulfilment center van Bol.com in Waalwijk leverde B&G Hekwerk tientallen hoogwaardige schuifpoorten en slagbomen en kilometers hekwerk en hekdetectie. “Een prachtige order natuurlijk”, zegt B&G-accountmanager Ron Bakker. “Maar in een project als dit vind ik het product bijzaak. De meeste voldoening haal ik uit het feit dat we samen met bouwbedrijf Van Wijnen tot de beste oplossing voor de opdrachtgever zijn gekomen.”

Bakker (44) is bij B&G verantwoordelijk voor de complexe projecten in het zuiden des lands. Hij werkt al tien jaar in de terreinbeveiligingsbranche en weet maar al te goed dat hekwerk en poorten vaak het sluitstuk van de begroting zijn. “De prijs is meestal doorslaggevend”, zegt Bakker, “terwijl gebruiksgemak en cost of ownership zeker zo zwaar zouden moeten meewegen.”

Hiaten en overdimensionering


Om aannemers en opdrachtgevers daarvan te overtuigen, bekijkt hij bij elk bestek of de beschreven oplossing wel de juiste is voor de korte en lange termijn. Bakker: “In het Bol.com bestek vonden we enerzijds hiaten en anderzijds overdimensionering. Daar heb ik samen met het team bij B&G andere oplossingen voor bedacht, waarbij de belangen voor de eindgebruiker voorop staan”

Functioneler en niet duurder

Met dat advies onder de arm stapte Bakker vervolgens op de aannemers af die meedongen naar de klus. “Ik stel me altijd bewust op als partner in het project”, zegt Bakker. “Ik merkte dat niet iedereen daarvoor openstond. Van Wijnen duidelijk wel. Uit hun houding bleek dat hun slogan ‘samen bouwen aan ruimte voor beter leven’ geen loze kreet is.
In meerdere sessies bekeken we met de mensen van Van Wijnen de mogelijkheden en onmogelijkheden van het project. Samen kwamen we tot een oplossing die functioneler was dan die in het beste en niet duurder.”

‘Coöperatieve spirit’

Van Wijnen nam die oplossing uiteindelijk mee in het aanbestedingstraject richting opdrachtgever. Bakker is ervan overtuigd dat die coöperatieve spirit van Van Wijnen er mede voor heeft gezorgd dat zij het beste plan konden neerleggen. “Ik vind het prachtig dat wij op ons onderdeel daaraan hebben kunnen bijdragen.”

Vragen? Wij nemen direct contact met u op Direct contact
Uitgebreid nalezen? Vraag onze brochure aan! Gratis brochure aanvragen